Research

Betting är faktiskt en av de spelformer där du bestämmer helt själv hur mycket bakgrundskunskaper du vill ha. Det kan vara precis lika roligt och spännande oavsett hur mycket du tagit reda på innan evenemanget du bettar på. Dock kommer du att känna när du spelat ett tag att det känns bättre att betta om man har lite kött på benen.

Vad är det då man ska ta reda på? Tja, det finns flera olika saker som spelar in när det gäller hur en match eller ett lopp ska gå. Något man kan börja med är det man kallar för formkurvor. Alltså hur spelarna och lagen har spelat under säsongens gång. Har dem vunnit mycket eller lite, haft skador och så vidare. Sedan är det inte fel att ta en titt på hur lagens ekonomi sett ut det senaste året. Har dem köpt eller sålt spelare, vilka, med mera, med mera. När du hållit på med denna research ett tag så kommer du att utveckla en bra magkänsla för hur du ska spela på nästa match.

Tips & Timing

När du surfar runt på olika bettingsajter kommer du att märka att det finns massor av människor överallt som vill ge dig olika “tips” på hur du ska lägga dina bets. Men i den här spelformen är det faktiskt bäst att lita på sig själv. Gör din egen efterforskning och dra dina egna slutsatser då kommer det att gå som bäst. Det är ju ändå dina pengar och du personligen som ska spela. Något som är essentiellt att ha koll på i betting är timing. Odds förändras ofta beroende på hur nära man är evenemanget tidsmässigt. Finns det ett favorittippat lag så sjunker ofta oddsen för dem ju mer det närmar sig speldatum. Om du vill lägga dina pengar på ett lag som inte är favorittippat, ja då kan det istället löna sig att vänta med att satsa till sista sekunden innan match eftersom att oddsen för det laget då ofta har ökat.